El director de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic: Economia Circular al Sector de l’Aigua de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València (GVA-UV), Francesc Hernández, ha afirmat que la viabilitat de qualsevol negoci requereix que es generen beneficis i que, per tant, no es pot plantejar una economia circular que no vaja estretament lligada amb la competitivitat. El catedràtic ha realitzat aquestes declaracions hui a l’Hotel Plaza de Alaquàs durant la xerrada-col·loqui L’aigua com a millora de la competitivitat empresarial organitzada pel Fòrum Empresarial de l’Horta Sud i Joves Empresaris d’Alaquàs la finalitat ha estat establir un diàleg sobre el consum i l’aprofitament de l’aigua a les empreses de la comarca.

Així mateix, Hernández ha exposat el problema que suposa un escàs control per part dels ajuntaments de la gestió de l’aigua ja que, encara que els municipis són les institucions competents en matèria d’aigua, en la majoria dels casos externalitzen el servei en empreses privades; una externalització que es produeix, segons ha explicat, entre molt poques empreses.

L’expert també ha parlat de la dificultat de “tractar l’aigua amb sentit comú” a causa de la varietat de competències i regulacions i ha defensat que seria “viable i desitjable” mancomunar el cicle integral de l’aigua ja que això repercutiria molt favorablement sobre la reutilització i sobre la sostenibilitat mateixa del servei de l’aigua.