La Càtedra col·labora amb l’empresa castellonenca Eyesynth, un cas d’èxit dins la transformació del model econòmic, i el seu producte “Niira”, unes ulleres intel·ligents per a persones invidents i amb visibilitat reduïda, que fan les funcions del bastó amb el que es desplacen les persones cegeues, identificant els objectes del seu voltant, millorant la seua l’accessibilitat. 

Antonio Quesada, fundador d’Eyesynth explica que “amb la nostra tecnologia, les persones invidents poden percebre, a través de l’oïda, tot l’espai que els envolta en 3D“.

Per a Quesada “el nostre sistema, el que ofereix independència i seguretat, ja que permet als usuaris identificar formes fins als 5 metres de distància sense cap problema”.

Pel que fa als beneficis socials de la iniciativa, Quesada subratlla que “a més de la independència i seguretat, cal destacar la tranquil·litat de familiars i gent que té cura de les persones que utilitzen el dispositiu. Fins i tot, a través de properes ampliacions al sistema, es millorarà la comunicació entre els usuaris i les persones del seu entorn, amb noves aplicacions a les pròpies ulleres”.

Respecte a l’integració i inserció laboral de les persones amb problemes de visibilitat a la societat, Antonio Quesada explica que “és tremendament necessària i cal apostar més encara per ella”.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept