La utilització d’energies renovables continua despertant l’interès de les administracions pel que fa a la seua aplicació en la millora de l’eficiència energètica. Un dels darrers exemples el tenim a la nova línia d’ajuts econòmics que parteix des de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana.

Es tracta d’un programa que té com a objectiu la rehabilitació energètica d’edificis ja existents en forma de subvencions a fons perdut. Una partida que ascendeix fins quasi els 26 milions d’euros.

En concret, entre els treballs als que es refereixen aquestes noves ajudes hi podem trobar: millora energètica d’il·luminació; climatització; ventilació o aigua calenta sanitària. Això sí, per poder optar a esta línia de subvencions els treballs hauran de suposar també una millora de lletra dins la qualificació energètica de la vivenda o edifici que es rehabilite.

Els beneficiaris poden ser particulars, comunitats de propietaris, comunitats energètiques o fins i tot entitats locals, entre d’altres. El percentatge de les ajudes cobrirà entre un 25% i un 30% del pressupost, encara que podrien arribar fins al 85% en casos on els criteris socials així ho determinen.

El termini per sol·licitar aquestes ajudes per la rehabilitació energètica romandrà obert fins el 31 de juliol de 2021.

Hi teniu més informació al següent ENLLAÇ.