Divendres 27 de setembre va tenir lloc a València el IX Workshop d’Economia Valenciana impulsat per la Fundació Nexe i la Facultat d’Economia de la Universitat de València. Les noves polítiques europees per la sostenibilitat, que ha esdevingut un objectiu social i econòmic sistèmic, van centrar els continguts

Xavier Molina, l’exdirector de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de l’UJI, va intervindre amb una xerrada amb el títol La fi del clúster ceràmic… i ara què?, on va subratllar la necessitat de passar “d’una política pública paliativa a una més transformadora” per al sector tauleller de Castelló. El director de la Càtedra, Luís Martínez, va encarregar-se de presentar i moderar aquesta sessió.

A la taula de debat de la vesprada es va parlar d’aspectes molt importants per a les pimes valencianes, que hauran de cumplir amb la diligència deguda (due dilligence) en relació amb aspectes de sostenibilitat i drets humans i mediambientals. Entre altres, hi van participan representants de l’empresa Aiudo. A més, cal afegir que en la sessió matinal, l’esmentat professor Martínez i Andrei Serbanescu -becari de la Càtedra de l’UJI- van dirigir conjuntament una sessió sobre El paper de les institucions en el clúster ceràmic de Castelló: anàlisi del discurs institucional.

A la jornada també va participar, entre altres, la consultora S3C.